2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Január 16. 19:24, hétfő | Sport
Forrás: motorsport.com

A Red Bull is nyilvánosságra hozta az idei autójának bemutató dátumát

A Red Bull is nyilvánosságra hozta az idei autójának bemutató dátumát

A Red Bull a nyolcadik csapat, amely megosztotta velünk a 2023-as Forma-1-es szezon indulási terveit, valamint azt, hogy február 3-án, New Yorkban mutatja be új versenyautóját.

A Red Bull az egyik legsikeresebb F1-es szezonját tudhatja maga mögött, ugyanis Max Verstappen zsinórban másodszor lett bajnok, sőt végül a konstruktőri versenyben is utolérték a nagy rivális Mercedes-t, ami először sikerült egy csapatnak 2013 óta.

A Milton Keynes-i csapat ezzel a nyolcadik istálló, amelyik közzétette az aztóbemutatójának időpontját. Jelen állás szerint pedig Verstappen és Perez új versenygépét ismerhetjük meg a legkorábban, mégpedig három nappal a Williams február 6-i bemutatója előtt. Így már csak az Alfa Romeo és a Haas csapatok maradtak adósok autójuk leleplezésének tervezett időpontjával.

2022-ben Verstappen négy futammal az idény előtt bebiztosította címvédését, és 454 gyűjtött ponttal rekordot döntött. De nem ez volt az egyetlen rekordja, ugyanis 15 futamgyőzelmet korábban senkinek nem sikerült leérnie egyetlen F1-es szezon alatt.

A 2022-es évad elején a Ferrari meg tudta szorongatni a Red Bull pilótáit, de vörösök tempója elapadt, így az energiaitalos csapat, élén a holland pilótával könnyen győzedelmeskedett. Ám a kétszeres világbajnok szerint szorosabb lesz a csata, sőt úgy véli, hogy a Mercedes már a szezon elejétől harcban lesz a győzelemért.

A további csapatok autóbemutatójának időpontjai pedig a következők: február 11. – AlphaTauri; február 13. – McLaren és Aston Martin; február 14. – Ferrari; február 15. – Mercedes; február 16. – Alpine.

A 2023-as F1-es világbajnokság március 5-én veszi kezdetét Bahreinben.

forrás: motorsport.com

Címkék: f1, forma 1, redbull

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.