2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2023. Április 13. 10:21, csütörtök | Sport
Forrás: Cas.sk

A Real Madrid legyőzte a gyenge formában lévő Chelsea-t

A Real Madrid legyőzte a gyenge formában lévő Chelsea-t

A Real Madrid labdarúgói 2:0-ra nyertek a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a Chelsea ellen.

A címvédőt a 22. percben Karim Benzem juttatta előnyhöz, a 74. percben pedig a csereként beálló Marco Asensio biztosította be a madridiak győzelmét. A másik szerdai találkozón az SSC Napoli 0:1-re kikapott az AC Milan-tól az olasz derbin. A szlovák középpályás, Stanislav Lobotka lejátszotta az egész meccset. Ismael Bennacer 40. percben szerzett gólja elégnek bizonyult a "Rossoneri" győzelméhez.

A Napoli klasszis csatár nélkül lépett pályára, a nigériai gólvágó, Osimhen ugyanis megsérült, és Elmas váltotta őt a felállásban. Ez azonban nem befolyásolta a "Partenopei" támadását az első játékrészben, mivel a nápolyiak magabiztosan léptek pályára.

Kevesebb, mint egy percnyi játékidő után vezethettek volna, amikor Krunič rontott a tizenhatoson belül, és közvetlenül Kvaracchelija- hoz juttatta a labdát. A hazai középpályás azonban javítani tudta a hibáját, és megállította a grúz játékmester lövését a gólvonalon.

A hazai kapusnak, Maignannak akadt védenivalója, az első negyedórában Zielinski veszélyes próbálkozását is hárítania kellett. A "Rossoneri" a 25. percben jutott először helyzetbe, amikor Leao ugrott ki a védelem mögül, de próbálkozása elkerülte a kaput.

A Napoli védelme a 40. percben összeomlott, ekkor Bennacer is hasonló helyzetbe került, mint Leao, de az algériai középpályás egyenesen a rövid kapufához fejelt, és vezetésbe juttatta az AC-t. A milánóiak a második félidő elejétől nyilvánvalóan a védekezésre koncentráltak.

A Napoli ugyan fölényben volt, de egyértelmű lehetőséget nem tudott kialakítani. A középpályás Anguissa a 75. percben hozta nehéz helyzetbe a vendégeket, aki négy percen belül két sárga lapot kapott, és a felesleges második lapot érő beavatkozása után idő előtt zuhanyozhatott. Az állás a meccs végéig már nem változott.

Az AC így jobb pozícióba került a visszavágó előtt, és a 2006/07-es szezon óta először juthat be verseny négy legjobb csapata közé.

A spanyol La Ligában a címvédő Real tíz fordulóval a vége előtt tizenhárom ponttal van lemaradva a Barcelonától, a Bajnokok Ligájában azonban még helytáll. Kiváló példa erre a Liverpool kiütése a nyolcaddöntőből (6:2-es összesítésben).

A Premier League-ben gyengén szereplő "The Blues" egészen más gondokkal küzd, Frank Lampard a múlt héten váltotta Graham Potter edzőt a kispadon.

A 2. percben a vendég Joao Felix-nél adódott az első nagy lehetőség, aki a hazaiak védelme mögé futott, de Courtois-t nem tudta átverni. A 13. percben a "Fehér Balett" veszélyeztetett, amikor a tizenhatoson belül Benzema került helyzetbe, lövését azonban Kepa kapus védte.

A hazaiaknak azonban nem kellett sokáig várniuk, ugyanis a 22. percben Benzema megmutatta kvalitásait, Vinicius lövése után az üres kapuba juttatta a labdát - 1:0.

A Real a 26. percben már kétgólos különbséggel rugaszkodhatott volna el ellenfelétől, amikor Vinicius próbálkozását honfitársa, Thiago Silva mentette a gólvonalról.

Az első félidőben a madridiaknak hét kaput eltaláló lövésük volt. Egy óra elteltével a Chelsea már csak 10 játékossal volt a pályán, ugyanis Chilwell behúzta a kéziféket Rodrygo elfutásánál, amiért piros lapot kapott. A hazaiak a 74. percben ki is használták az emberelőnyt. Egy rövid sarokrúgást követően a csereként beállt Asensio helyezte a kapuba a labdát, amivel megpecsételte a 2:0-s végeredményt.

AC Milan - SSC Napoli 1:0 (1:0)
Gólszerzők: 40. Bennacer. SL: Bennacer, Saelemaekers - Zielinski, Kim, Di Lorenzo, Rrahmani. PL: 75. Anguissa a 2. SL után. Játékvezető: Kovács (RO)

Real Madrid - Chelsea 2:0 (1:0)
Gólszerzők: 22. Benzema, 74. Asensio. SLK: Camavinga, Militao, Carvajal - Fofana, Kovačič. PL: 59. Chilwell. Játékvezető: Letexier (FR)

Forrás: cas.sk

Címkék: bajnokok ligája, bl

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.