2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Június 24. 15:00, szerda | Rendőrségi
Forrás: tasr

A mentőhelikopter üresen tért vissza, a baleset áldozata nem élte túl az ütközést

A mentőhelikopter üresen tért vissza, a baleset áldozata nem élte túl az ütközést

Baleset miatt riasztották a malackai (Malacky) és a jókúti (Kúty) tűzoltókat, amely a D2-es autópályán történt Nagylévárd (Veľké Leváre) kataszterében. Egy ember meghalt.

Erről Zuzana Farkasová tájékoztatta az Országos Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) munkatársa. „A baleset következtében az autó az út mellett állt meg, és a roncsba egy ember beszorult.

A tűzoltók egy hidraulikus szerkezettel kiszabadították a sérültet, és még az orvosok érkezése előtt elsősegélyben részesítették. Ezenkívül mentőhelikoptert is hívtak a helyszínre. A súlyosan sérült személy még a mentőhelikopter érkezése előtt belehalt sérüléseibe” – pontosított Farkasová. Az autópálya érintett szakaszát a helikopter érkezése idejére lezárták.

A baleset körülményeit a malackai rendőrség még vizsgálja. „Az eddigi információk szerint a személyautó sofőrje Pozsony felé haladt a D2-es autópályán. A 23-as kilométernél tisztázatlan okokból lehajtott az útról, és belement az árokba, ahol a kerítésbe ütközött” - közölte Lucia Mihalíková, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője. Mint elmondta, a balesetben egy 43 éves macedón férfi vesztette életét. Hogy kiderüljön, fogyasztott-e alkoholt vagy más tudatmódosító szert az autó sofőrje, vérvizsgálatot rendeltek el.

Mihalíková szerint a baleset valószínűsíthető oka, hogy a sofőr elaludt vezetés közben. „Egy pillanatnyi bealvás, még ha csak néhány tizedmásodpercig is tart, nagyon veszélyes lehet. Ezért azt tanácsoljuk az autóvezetőknek, hogy ne becsüljék alá a pihenés fontosságát, és ne üljenek fáradtan a volán mögé. Ha pedig sokáig kell vezetniük, rendszeresen tartsanak szünetet” – tette hozzá.

Nyitókép:Vrtuľníková záchranná zdravotná služba

Címkék: baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.