2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Április 17. 11:56, hétfő | Magyarország
Forrás: teraz.sk

A magyarok számára a legszimpatikusabb nemzet az olasz

A magyarok számára a legszimpatikusabb nemzet az olasz

Míg az oroszok még az 50 százalékos szimpátiaindexet sem érik el.

A magyar ellenzék támogatói több szimpátiát mutatnak más nemzetek iránt, mint a kormányzó Fidesz támogatói. Ez derül ki a Publicus intézet felmérésének eredményeiből, amelyet hétfőn tett közzé a Népszava napilap online kiadása - jelenti a TASR budapesti tudósítója.

A reprezentatív felmérés a magyarok 18 nemzethez való viszonyára terjedt ki. A legtöbb szimpátiát az olaszok iránt mutatták, akik 84 százalékot értek el. A második helyen az osztrákok állnak 82 százalékkal, a harmadikon pedig a lengyelek 81 százalékkal.

A 70 százalék feletti szimpátiaindexet érték el a csehek is 78 százalékkal, a svédek 76 százalékkal, a franciák és a németek egyenként 74 százalékkal, a magyarok 73 százalékkal, a britek 73 százalékkal, a szlovákok 71 százalékkal.

A következő helyeken a törökök, az ukránok, az amerikaiak és az indiaiak végeztek 60 százalék feletti indexszel, míg az oroszok csak 44 százalékot értek el.

Azokat a nemzeteket, amelyekkel a Fidesz-kormány jó kapcsolatokat ápol, a kormány támogatói szimpatikusabbnak tartják, mint az ellenzékkel szimpatizáló válaszadók, és ez fordítva is igaz - állapítja meg egyebek mellett a Népszava napilap elemzése.

forrás: teraz.sk

Címkék: magyar, olasz, szimpátia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 25. 12:10, csütörtök | Magyarország

Hatalomátvételt kísérelt meg egy fegyveres csoport Magyarországon

A csoport tagjai többek közt azt is kijelentették, hogy le akarják tartóztatni a magyar kormány korábbi és jelenlegi tagjait.

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.