2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Augusztus 07. 10:04, hétfő | Kzélet
Forrás: teraz.sk

A magyar államtitkár válaszolt Ódor állítására, miszerint Orbán elszigetelődött

A magyar államtitkár válaszolt Ódor állítására, miszerint Orbán elszigetelődött

Menczer szerint Orbánnak minden nemzetközi válságban igaza volt, ezért nagyobb súlya van a nemzetközi politikában, mint azt Magyarország mérete sugallná.

Menczer Tamás, a magyar külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap visszautasította Ódor Lajos szlovák miniszterelnök azon állítását, miszerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök a legtöbb országban elszigetelt a nézeteivel. A TASR budapesti tudósítója az MTI hírügynökségre hivatkozva számol be erről.

"Sokan szeretnének olyan magányosak lenni, mint Orbán Viktor" - reagált Menczer a Facebook-fiókján, emlékeztetve arra, hogy Ódor miniszterelnök azt mondta Orbánról, hogy "valószínűleg egyedül van a véleményével".

Az államtitkár megjegyezte, hogy tiszteletét teszi egy szomszédos ország miniszterelnökének, még ha az ebben az esetben csak ügyvezető kormányról is van szó, de hozzátette, hogy néhány tényt azért megjegyez. "Orbán Viktor több mint 30 éve vezető politikus, ez a 18. éve, hogy miniszterelnök. Orbán Viktor úgy került a miniszterelnöki székbe, hogy négyszer egymás után kétharmados választói többséggel megnyerte a parlamenti választásokat. Orbán Viktor mögött magyarok milliói állnak, de sok nem magyar támogatója is van" - mondta Menczer. Szerinte Orbánnak minden nemzetközi válságban igaza volt, ezért nagyobb súlya van a nemzetközi politikában, mint amekkora Magyarország méretéből következne.
"Vagy ők (a magyarok) vannak egyedül azzal, amit keresztül akarnak vinni, vagy annyi ország támogatja őket, amennyit egy kezemen meg tudok számolni. Ezért nem túl kellemes a helyzete" - mondta a hétvégi Hontnémetiben megrendezett Atmosphere fesztiválon Ódor, aki azt is elmondta, hogy ő maga csak az időjárásról és hasonló témákról beszélt személyesen Orbánnal.

Forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.