2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2020. Május 27. 12:06, szerda | Sport
Forrás: fortunaliga.sk

A Ligás Klubok Úniója magyarázza a bizonyítványát

A Ligás Klubok Úniója magyarázza a bizonyítványát

Több kritika is érte a csapatok és a szurkolók részéről és a szlovák legfelsőbb bajnokságot szervező Ligás Klubok Unióját (ÚLK) a liga rájátszásának lerövidítése miatt.

Az ÚLK 5 pontban összegezte, hogy miért nem lehet öt fordulónál hosszabb a rájátszás, továbbá leszögezte, hogy a június 13-i ligarajt is egyelőre csak elmélet, mivel a központi válságstáb egyelőre nem engedélyezte hivatalosan a sportesemények lebonyolítását. Az ÚLK forgatókőnyvére a 12 csapatból 9 rábólintott.

Az indoklásban az első helyen a már említett probléma áll, tehát egyelőre minden sportesemény tiltólistán van, a tiltás feloldása június első felében következhet be.

Az ÚLK vlságstábja kidolgozta, de a központi válságstáb máig nem bólintott rá, lényegben érdemben nem abszolút nem foglalkozozz az egészségügyi és az események lebonyolítási útmutatóival. Ezek a meccsek teljes lebonyolításának menetét, illetve a játékosok tesztelésének menetét is magukban foglalják.

Az ÚLK indoklásában kitér arra is, hogy nagyon szoros időkorlátok közt kell lebonyolítani a liga hátralevő részét. Ha a liga június 6-án újraindulhatna és hétközben is tartanának meccseket, akkor az nemzetközi kupákba való nevezés leadásáig elméletileg le lehetni bonyolítani a fennmaradó 10 fordulót. Ez viszont azzal járna, hogy a liga lezárását követő héten már az első EL, vagy BL ellenféllel kellene megküzdeniük. A június 13-i start esetén a 10 fordulós rájátszás szóba sem jöhet.

Kifejtették továbbá, hogy így klubok kellőképpen fel tudnak majd készülni a kövekező idényre. Röviden: szeretnék, ha a klubok ilyen formában is meg tudnának takarítani valamennyi pénzt, hogy a kővetkező idény zőkkenőmentesen indulhasson.

Végezetül kitérnek arra, hogy a foci nézők nélkül nem az igazi, így azon fognak dolgozni, hogy nézők minél előbb visszatérhessenek a lelátókra. Amíg ez meg nem történik, addig minden meccset igyekeznek majd közvetíteni valamilyen patformon.

(lev)

Címkék: dac, foci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.