2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2023. Május 19. 09:26, péntek | Kzélet
Forrás: teraz.sk

A kormány programnyilatkozatának első tervezete a jövő héten várható

A kormány programnyilatkozatának első tervezete a jövő héten várható

Ezt Ódor Lajos miniszterelnök mondta a parlamentben.

Ezt követően a programok esetleges támogatásairól tárgyal majd a képviselőkkel. Ódor egyúttal felszólította a képviselőket, hogy ne hagyják jóvá az állami költségvetést terhelő javaslatokat. Emlékeztetett, hogy ellenkező esetben az ilyen javaslatok következményei visszakerülnek a következő kormányhoz.

A szakértői kormány programját a minisztereknek kell elkészíteniük. "A feladatot a miniszterekre bíztam. Ők dolgoznak ki három plusz három prioritást, rövid távú, akut plusz néhány hosszú távú prioritást, és aztán ezt betesszük a költségvetésbe" - magyarázta Ódor.

A miniszterelnök örülne, ha a több százmillió euróba kerülő javaslatokat nem fogadná el az Országgyűlés. "Kicsit úgy érzem, hogy ma egy számológéppel kellett volna idejönnöm, mert nagyon sok olyan javaslat van, ami óriási hatással van az államháztartásra a jövőben, és jó lenne, ha a választási kampányban nem fogadnák el azokat a javaslatokat, amelyek abszolút nem szerepelnek a költségvetésben. Már most is a legmagasabb a fejszénk az EU-ban, és ha ehhez még egy milliárddal többet adunk hozzá, akkor a jövőben még nagyobb lesz a konszolidáció szükségessége. Ez úgy fog visszajönni, mint egy bumeráng" - zárta a beszélgetést. A támogatásáról szóló vita során a képviselőkkel ismertetni kívánja a javaslatokról alkotott véleményét.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 09. 08:40, péntek | Kzélet

Pénteken is felhős lesz az ég, záporok és zivatarok is előfordulhatnak

A hőmérséklet 19 és 24 fok közé emelkedik.

2023. Június 08. 08:31, csütörtök | Kzélet

Csütörtökön és pénteken is számíthatunk zivatarokra

Az intenzív esőzések hatására a kisebb patakoknak átmenetileg megemelkedhet a vízszintje, és a patakokon kívül árvízi jelenségek (lejtőkön lezúduló víz, iszapömlés, pincék, aluljárók elöntése) is előfordulhatnak.

2023. Június 07. 14:41, szerda | Kzélet

Az Európai Unió 1,23 milliárd eurót fordít a mentális egészség előmozdítására

Az Európai Bizottság (EB) szerdán bejelentette, hogy újabb pillérrel bővíti az Európai Egészségügyi Uniót: a mentális egészség új, átfogó megközelítésével.

2023. Június 07. 14:40, szerda | Kzélet

Szlovákia 4,2 millió euró értékben adományoz hadászati eszközöket az ukránoknak

Szlovákia több mint 4,2 millió euró értékű katonai felszerelést adományoz Ukrajnának. A védelmi minisztérium javaslatát szerdán hagyta jóvá a kormány.