2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2023. Május 19. 09:26, péntek | Kzélet
Forrás: teraz.sk

A kormány programnyilatkozatának első tervezete a jövő héten várható

A kormány programnyilatkozatának első tervezete a jövő héten várható

Ezt Ódor Lajos miniszterelnök mondta a parlamentben.

Ezt követően a programok esetleges támogatásairól tárgyal majd a képviselőkkel. Ódor egyúttal felszólította a képviselőket, hogy ne hagyják jóvá az állami költségvetést terhelő javaslatokat. Emlékeztetett, hogy ellenkező esetben az ilyen javaslatok következményei visszakerülnek a következő kormányhoz.

A szakértői kormány programját a minisztereknek kell elkészíteniük. "A feladatot a miniszterekre bíztam. Ők dolgoznak ki három plusz három prioritást, rövid távú, akut plusz néhány hosszú távú prioritást, és aztán ezt betesszük a költségvetésbe" - magyarázta Ódor.

A miniszterelnök örülne, ha a több százmillió euróba kerülő javaslatokat nem fogadná el az Országgyűlés. "Kicsit úgy érzem, hogy ma egy számológéppel kellett volna idejönnöm, mert nagyon sok olyan javaslat van, ami óriási hatással van az államháztartásra a jövőben, és jó lenne, ha a választási kampányban nem fogadnák el azokat a javaslatokat, amelyek abszolút nem szerepelnek a költségvetésben. Már most is a legmagasabb a fejszénk az EU-ban, és ha ehhez még egy milliárddal többet adunk hozzá, akkor a jövőben még nagyobb lesz a konszolidáció szükségessége. Ez úgy fog visszajönni, mint egy bumeráng" - zárta a beszélgetést. A támogatásáról szóló vita során a képviselőkkel ismertetni kívánja a javaslatokról alkotott véleményét.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 28. 14:22, szerda | Kzélet

Čaputová aláírta egyes dohánytermékek értékesítésének tilalmát

A törvénymódosítást a parlament tagjai február 13-án hagyták jóvá.

2024. Február 20. 10:28, kedd | Kzélet

A Tesco, a Billa és a Kaufland 50 új üzletet szeretne nyitni

Minden nagyobb üzletlánc bejelentette, hogy növelni kívánja az üzletei számát. Ezáltal Szlovákia különböző régióiban számos üzlettel bővül majd a kínálat.

2024. Február 19. 09:16, hétfő | Kzélet

Időjárás: Miért tűnik a február inkább áprilisnak?

Február végén várhatóan hűvösebb levegő érkezik Szlovákia területére. Az azonban még nem világos, hogy milyen mértékű lehűlés várható.

2024. Február 09. 10:24, péntek | Kzélet

A Parlament elfogadta a Büntető Törvénykönyv módosítását

A módosítás, amelyet a Parlament rövidített jogalkotási eljárás keretében tárgyalt, többek között a Különleges Ügyészi Hivatal megszüntetését hivatott eredményezni.