2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2020. December 14. 18:14, hétfő | Koronavírus
Forrás: TASR

A kormány nem szavazta meg a kemény lockdownt, de várhatóak egyéb szigorítások

A kormány nem szavazta meg a kemény lockdownt, de várhatóak egyéb szigorítások

Marek Krajčí egészségügyi miniszter figyelmeztette a lakosságot, hogy Szlovákiában a koronavírus jelenleg kontrollálatlanul terjed. Megkérte emellett az embereket, hogy kerüljék a szociális kapcsolatokat másokkal.

Ahogy az a hétfői sajtótájékoztatón elhangzott, a kormány nem hagyta jóvá a járványügyi komisszió javaslatának egészét, december 21-től azonban szigorítások várhatóak. Ennek végső formáját szerdán hagyja jóvá a kormány. Krajčí hozzátette, hogy nem csak az üzletek zárnak majd be, de kijárási tilalomra is kell számítanunk. Ennek pontos módjáról később adnak tájékoztatást, akárcsak a kivételek listája sincs még kész.

A miniszter felhozta a nyári horvátországi kirándulásokat is, amelyek következtében emberéletek estek áldozatul. Mások esküvőkön szórakoztak, így kergetve halálba rokonaikat. A tárcavezető felelősségteljes hozzáállást vár el a lakosságtól. „Mielőtt karácsonykor meglátogatják szeretteiket, csináljanak saját lockdownt,” üzeni a miniszter. A jelenléti oktatásban résztvevő gyerekeknek az üzeni, mielőtt meglátogatnák nagyszüleiket, maradjanak otthon legalább öt napig, bezárva.
Szerinte a lockdown a jobb megoldás a teszteléssel szemben, ugyanis egy negatív teszteredménnyel rendelkező személy már másnap megfertőződhet, arról nem is beszélve, hogy egy negatív teszt azt az illúziót kelti, hogy az illető nem fertőzhet meg másokat.

Egy újdonsággal is készült a válságstáb. Bevezetik a járványügyi szemafort, másnéven a COVID-automatát. Richard Sulík szerint ez csak annyiban különbözik az ő, eredeti ötletétől, hogy nem regionális, hanem országos szintű rendeletekről beszél. „Ez jó dolog, hiszen az emberek tudni fogják, mivel számoljanak, ha helyzet a járásukban javulna vagy esetleg rosszabbodna,” mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.