2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Január 27. 10:00, péntek | Kzélet
Forrás: tasr

A kormány kudarcot vallott, a betegek isszák meg a levét

A kormány kudarcot vallott, a betegek isszák meg a levét

Jana Bittó Cigániková, az SaS képviselője szerint a probléma abban rejlik, hogy korlátozták a nem állami egészségügyi szolgáltatók hozzáférését a helyreállítási tervhez.

A képviselőnő szerint a kormány elismeri a kudarcot, amely a helyreállítási tervből származó források jelentős részének elvesztéséhez vezethet. A késések miatt a Rázsochy kórház építése is veszélyben van.

Cigániková elmondása szerint a kormány továbbra is előnyben részesíti az állami kórházak projektjeit. „Az OĽANO vezetése egyszerűen úgy döntött, hogy bár a nem állami szolgáltatók biztosítják az egészségügyi ellátást Szlovákia nagy részén, mégsem jogosultak semmire, így előfordulhat, hogy pénzt veszítünk a helyreállítási tervből” – jegyezte meg.

A kormány január 25-én, szerdán a helyreállítási tervből jóváhagyta a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala műhelyéből származó válságintézkedéseket az egészségügyi projektekhez. Az ideiglenesen kinevezett egészségügyi miniszer, Vladimír Lengvarský viszont nem tart attól, hogy Szlovákia pénzt veszítene.
Ugyanakkor a miniszterek szerdán az állami mentőszolgálat járműparkjának korszerűsítéséről döntöttek. A mentősök 197 új járműért több mint 22 millió eurót kapnak. „Az új mentőautók azonban csak a pozsonyi és kassai betegekhez jutnak el, mert itt működik állami mentőszolgálat. A nem államiak, amelyek szintén betegeket ápolnak, életeket mentenek, egy fillért sem fognak látni” – magyarázta a képviselő.

Kép forrása: FB / Janka Bittó Cigániková

Címkék: egészségügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.