2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Október 16. 04:32, vasárnap | Magyarország
Forrás: RTL Klub Híradó

A kórház szerint nem történt mulasztás, amikor hazaküldték a kórházból a kisfiút, aki másnap meghalt

A kórház szerint nem történt mulasztás, amikor hazaküldték a kórházból a kisfiút, aki másnap meghalt

A kórházban annyit mondtak neki, hogy pihenjen, igyon sok vizet és fogyjon le, majd hazaküldték. A 12 éves dombrádi fiúnak szívizomgyulladása lehetett.

Lezárta saját belső vizsgálatát a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórház, amelyet azért indítottak, mert egy tizenkét éves dombrádi kisfiú családja a kórházat okolta gyerekük halaláért, mivel az előző napon elvitték a kórházba a fiút, de onnan hazaküldték.

Az RTL Klub Híradója számolt be a belső vizsgálat eredményéről, amelyből az derült ki, hogy az intézmény szerint nem történt szakmai mulasztás. Az RTL Klubnak a kisfiú nagynénje nyilatkozott. Elmondása szerint miután a fiú nem evett, nem ivott és belázasodott, a szülei elvitték a háziorvoshoz, aki azt mondta, a gyereket be kell vinni a kisvárdai kórházba.

A kórházban állítólag mindössze annyit mondtak, be van gyulladva a torka, pihenjen, igyon sok vizet, és a testalkata miatt fogyókúrázhatna is, majd hazaküldték. A nagynéni elmondása szerint a fiú állapota másnap azonban egyik pillanatról a másikra súlyossá vált, remegni kezdett, fennakadt a szeme, majd megállt a szíve. A család megkezdte az újraélesztést, amit a kiérkező mentősök folytattak, és amint a gyerek pulzusa visszatért, helikopterrel a nyíregyházi kórházba szállították, de ott már nem tudták megmenteni az életét.

A Híradó úgy tudja: a fiúnak szívizomgyulladása volt.
A kisvárdai kórház nem akart nyilatkozni az ügyről, csak a vizsgálat lezárásáról szóló közleményt küldték el a csatornának - írja a HVG.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.