2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Január 18. 10:31, szerda | Tech
Forrás: Noviny.sk

A Škoda adta el tavaly a legtöbb autót Szlovákiában

A Škoda adta el tavaly a legtöbb autót Szlovákiában

A szlovákiai járműeladásokat tavaly erősen befolyásolta az ukrajnai háborús helyzet, illetve a koronavírus-járvány azokban az országokban, ahol a cseh autógyártó jelentős beszállítói végzik tevékenységüket.

Ennek ellenére a ŠKODA AUTO Slovakia rendszeresen tudott új járműveket szállítani ügyfeleinek. 13 850 átadott új járművel (4 589-cel több, mint a legközelebbi versenytárs), 17,6%-os piaci részesedést szerezve megvédte vezető pozícióját. Tavaly is a FABIA és az OCTAVIA modellek voltak a legkelendőbbek.

› A ŠKODA márka egyértelműen uralja a szlovák piacot, részesedése elérte a 17,6%-ot.

› A legkelendőbb modell ismét a ŠKODA FABIA, 3261 leszállított darabbal.

› A márka első helyen áll a vállalati, ún. flottaügyfelek piacán is, 20%-os részesedéssel.

› A folyamatos autópiaci problémák mellett a ŠKODA rendszeresen szállított új járműveket vásárlóinak, az elmúlt év során elindította a ŠKODA Plus igazolt használt járművek programját is, melynek köszönhetően a vásárlók még korábban hozzájuthatnak a kívánt autóhoz.

› A gyártó építette az elektromobilitás imázsát is, a ŠKODA ENYAQ iV modell lett a legkeresettebb elektromos autó Szlovákiában, 15%-os piaci részesedéssel.

„Annak ellenére, hogy az elmúlt év kimondottan nehéz volt, és jelentősen befolyásolta piacunkon az új autók számát, ismét mi szállítottuk le a legtöbb új járművet az ügyfeleknek. Ez 17,6%-os piaci részesedéssel, összesen 13 850 járművet jelent, ami azt bizonyítja, hogy továbbra is teljesítjük azt az ígéretünket, hogy igyekszünk minél több új járművet szállítani vásárlóinknak, lerövidítve így a várakozást a kívánt autóra” – mondta Jaroslav Hercog, a ŠKODA AUTO Slovakia igazgatója.

„Ugyanakkor nagyra értékeljük a márkahűséget. A legnagyobb megrendelések nem kizárólag a hagyományos modelljeinkre jöttek, hanem az elektromos ENYAQ iV modellcsaládra is, amely az üzleti stabilitást jelenti számunkra és hivatalos partnereink számára egyaránt. Arra számítunk, hogy az autópiac helyzete idén tovább stabilizálódik, és az új járművek szállítása felgyorsul" - tette hozzá Hercog.

A ŠKODA márka egyértelmű vezető szerepét 2022-ben az egyes modellek összértékesítése is megerősíti, amelyben a FABIA modell áll az élen 3261 darabbal. A második helyen az OCTAVIA modell áll 2571 darabbal. Az első ötöt a KAMIQ – 1944 darab, a KAROQ – 1655 darab és a SCALA zárják – 1599 darab. Ezek a modellek a szlovák vásárlók körében régóta a népszerű járművek közé tartoznak, de a legújabb családtag - a teljesen elektromos ENYAQ iV - is erős rajongótábort épít. 2022-ben 211 darabot szállítottak le, így ez a modell a legnépszerűbb elektromos autó a szlovák vásárlók körében. A ŠKODA ENYAQ iV modellt többnyire teljesen új vásárlók választják, aminek köszönhetően a márkának sikerül új célcsoportokat megcéloznia.

A szlovák képviselet a vállalati szegmenst is vezeti 20%-os részesedéssel. A céges flották leggyakrabban FABIA, OCTAVIA, KAMIQ, KAROQ vagy SCALA modellekből állnak. A ŠKODA autóit a vásárlók leggyakrabban alacsony üzemeltetési költségük és magas használati értékük miatt választják.

A 2022-ben átadott csaknem 14 000 új jármű egyértelműen bizonyítja, hogy továbbra is rendkívül élénk az érdeklődés a márka új autói iránt. A chiphiány, az ukrajnai háborús konfliktus és a gazdasági bizonytalanság okozta globális autópiaci problémák együttese a használt járművek iránti fokozott érdeklődést eredményezte. A szlovákiai ŠKODA ezért előállt a minősített és ellenőrzött járművek ŠKODA Plus programjával, amelynek köszönhetően a vásárlók sokkal gyorsabban jutnak hozzá az ellenőrzött állapotú és garantált kilométerszámmal vezetett járművekhez. „A ŠKODA Plus programot csak a közelmúltban indítottuk, de már ma kijelenthetjük, hogy ez egy nagyon népszerű platform a használt járművek vásárlására vagy eladására. A ŠKODA Plus program révén eddig csaknem kétezer elégedett ügyfelünknek találtuk meg a kívánt járművet" - magyarázta Jaroslav Hercog.

A leszállított autók száma 2022-ben:

ŠKODA FABIA 4. GEN 2 094 db

ŠKODA FABIA 3. GEN 1 167 db

ŠKODA OCTAVIA LIFTBACK 1 020 db

ŠKODA OCTAVIA COMBI 1 551 db

ŠKODA KAMIQ 1 944 db

ŠKODA KAROQ 1 655 db

ŠKODA KODIAQ 1 387 db

ŠKODA SCALA 1 599 db

ŠKODA SUPERB 666 db

ŠKODA SUPERB COMBI 556 db

ŠKODA ENYAQ iV 211 db

Forrás: noviny.sk
Fotó: Škoda Auto

Címkék: Škoda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.