2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2021. November 02. 10:43, kedd | Tech
Forrás: The Newsmen / TechRadar

A készlethiány ellenére is eladási rekordokat döntöttek a telefongyártók

A készlethiány ellenére is eladási rekordokat döntöttek a telefongyártók

Elérkezett az idő egy éves jelentésre. Sokakat meglepett, de a telefongyártók továbbra is egyre javuló eredményeket tudnak felmutatni, igaz, ez elsősorban az ismert nevekre érvényes.

Nemrég arról írtunk, hogy idén kevesebb okostelefon találhat gazdára, ez azonban a jelek szerint nem fogta vissza a nagyobb gyártók eredményeit. A sort a Samsung nyitotta meg, amely rekord bevételt jelentett, bár ez a teljes vállalatra vonatkozik, a 63 milliárd dolláros szám tehát nem kizárólag az okostelefonok jóvoltából született meg. A mobilos üzletág mindenesetre szintén jól teljesített, ott 24 milliárd dollárra rúgott a bevétel, ami persze szépen húzta magával a kijelzőkre fókuszáló divízió eredményét is. Az utolsó negyedben még jobb adatra számítanak, ezt követi majd a sorban a Galaxy S22-széria, jó eséllyel már januárban.

Az Alphabet a maga részéről szintén rekorderedményt közölt, a Google anyacége sorrendben ötödször döntötte meg a korábbi legmagasabb szintet. A bevétel meghaladta a 65 milliárd dollárt, bár ennek legnagyobb hányadát náluk a keresésekből és a YouTube-hirdetésekből befolyó összeg tette ki. A nettó profit csaknem 19 milliárd dollár volt, nem csoda, hogy ebből bőven marad pénz további bevásárlásokra és terjeszkedésre. Az Apple eközben hasonlóan szép eredményről adott hírt, ott kizárólag az iPhone-vonalból majdnem 39 milliárd dollár folyt be, miközben a táblák további 8,25 milliárdot szolgáltattak, a szolgáltatások pedig 18 milliárdért voltak felelősek, de a viselhetők és egyéb kiegészítők által besöpört 8 milliárdot sem lehet lebecsülni, míg a teljes összeg 83 milliárd volt – a nettó profit 20,5 milliárd dollár lett csak a most lezárult periódusban.

Az AMD eközben saját chipjei révén jelentett hasonló rekordokat, náluk a negyedéves bevétel 4,3 milliárd volt, ami meghaladja a teljes 2016-os eredményt. A nettó profit 923 millió dollár, ami szintén szép előrelépésnek számít, az ünnepi szezonban pedig ennél is jobb adatokat szeretnének látni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.