2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Május 10. 09:42, szerda | Kzélet
Forrás: teraz.sk

A képviselők nem támogatják az előrehozott választások korábbi időpontját

A képviselők nem támogatják az előrehozott választások korábbi időpontját

Az előrehozott parlamenti választásokat szeptember 30-án tartják, a parlament 90 képviselője nem támogatja a korábbi időpontot – jelentette ki Boris Kollár, a parlament elnöke.

A Smer-SD rendkívüli ülésszakot kezdeményezett, amelyen július eleji választásokat akar elérni. Kollár csütörtökre (május 11.) vagy péntekre (május 12.) hívja össze.

"Az OĽANO és az SaS világossá tette, hogy nem egyeznek bele egy korábbi időpontba. Ez a törekvés megint csak egy buborék és Fico és Pellegrini sajtónyilatkozatainak hajszolása" - mondta Kollár, hozzátéve, hogy az előre egyeztetett korábbi időponthoz nincs meg a 90 képviselő támogatása.

Amikor az SaS párt 2022 decemberében kezdeményezte a kormány bukását, a Smer-SD-nek és a Hlas-SD-nek Kollár szerint meg kellett volna vele állapodnia egy korábbi, tavaszi választási időpontról. Kompromisszumot azonban csak egy szeptemberi időpontban sikerült kötni. Ezért szerinte a választások nem lesznek korábban.

Az ellenzéki Smer-SD a Nemzetgyűlés rendkívüli ülésén egy esetleges ügyvivő kormánnyal kapcsolatos határozatot akar keresztülvinni, az előrehozott parlamenti választások korábbi időpontját, azaz július 1-jét vagy 8-át szeretné elérni. A kormánynak emellett be kellene nyújtania a júliusi parlamenti választások megtartásához fontos feltételeket szabályozó törvények módosításának tervezetét.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.