2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2020. Július 07. 11:48, kedd | Helyi
Forrás: Aktuality.sk

A franciák nyilvánosságra hozták, mennyibe került Počiatek villája, amelyset Matovič is meglátogatott

A franciák nyilvánosságra hozták, mennyibe került Počiatek villája, amelyset Matovič is meglátogatott

Ján Počiatek (Smer) franciaországi villája 379 négyzetméteren terül el, és 9 szobája van. Az épülethez 1263 m2 telek is tartozik.

Počiaetek (Smer) egykori pénzügyminiszter franciaországi villája nagy port kavart a választások előtt. Az újságírók, de Igor Matovič kormányfő is mindent megtett azért, hogy felderítse a smeres politikus rezidenciáját. Matovič kampányának talán legjobb marketing húzása volt, mikor kollégiával egészen Cannes-ig utazott, és videóra vette Počiatek „kacsalábon forgó palotáját”.

Eddig nem lehetett tudni, mennyit ér a villa, most azonban a Transparency International Slovensko a francia kollégák segítségével kinyomozta.

A franciáknál tavaly óta nyilvánosságra hozzák az ingatlanok eladási árát, méghozzá 2014-ig visszamenőleg. Ennek köszönhetően nemrég Počiatek villájának ára is megjelent a nyilvántartásban.

„2018 novemberében 3,2 millió eurórért vásárolt villát Cannes-ban. 9 szobája van, 379 négyezteméteren terül el, plusz 1263 m2 telek veszi körül – írja a Transparency International Slovensko.

A szervezet szerint továbbra is kérdéses, legálisan szerzett bevételből finaszírozhatta-e a luxus villát az ex-miniszter. 2016-ban ugyanis távozott a politikából, így nem volt köteles nyilvánosságra hozni a vagyonnyilatkozatát.

Počiatek a Smer-kormány egyik leggazdagabb minisztere, a pozsonyi Slavín környékén is van egy villája.

Počiatek neve több kétes ügyben is megjelent. A nyilvánosságra került egy hangfelvétel, melyen az akkor még pénzügyminiszter Dobroslav Trnka főügyésszel vitatta meg az ország botrányait. A Tipos-ügy is egy volt a beszélgetés témái közül, mely során az állam Počiatek miatt 13 millió eurós kárt szenvedett.

A Plus 7 dní hetilap szerint a franciaországi villába nem kis összeget invesztált a politikus. Állítólag az egész épületet felújították, a ház előtt pedig egy Porsche és Mercedes parkolt, mikor megérkeztek az újságírók a helyszínre.

Címkék: Počiatek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.