2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2020. Október 29. 15:24, csütörtök | Kzélet
Forrás: TASR

A fogorvosok nem vehetnek részt az Országos Tesztelés lebonyolításában

A fogorvosok nem vehetnek részt az Országos Tesztelés lebonyolításában

POZSONY, október 29. – A fogorvosok nem vehetnek részt az Országos Tesztelés orvosi részében, tehát nem vehetnek mintát a lakosok orrából.

Az Egészségügyi minisztérium határozata alapján a fogorvosok nem felelnek meg azoknak a kritériumoknak, amelyekkel a tesztet végző egészségügyi dolgozóknak rendelkezniük kell a hétvégén. A tárca szerint a fogorvosok nem minősülnek orvosoknak, a Szlovák Fogorvosi Kamara módosítást kér a minisztériumtól.
„A minisztérium kijelentése dehonesztálja az egész fogorvosi társadalmat. Ezért azonnali javításra szólítjuk fel az Egészségügyi tárcát, hogy mi is ki tudjuk venni a részünket a hétvégi Országos Tesztelés feladataiból,” mondta a kamara elnöke, Igor Moravčík.

A kamara információi szerint már az Árván és Bártfán tartott első próbakörbe is jelentkeztek be fogorvosok, az új rendelet alapján azonban a hétvégén erre már nem lesz lehetőségük. Míg a fogorvosok nem vehetnek mintát az emberek nyálkahártyájából, addig az egészségügyi nővérek igen.
A kamara elnöke rámutatott arra is, hogy minden fogorvos egészségügyi ellátást nyújt, amelyet hat éven keresztül tanult valamelyik egyetem orvosi karán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.