2023. szeptember 29, péntek - Mihály

Hírek

2023. Május 17. 09:18, szerda | Bulvár
Forrás: teraz.sk

A filmesek tiltakoznak Johnny Depp részvétele ellen a Cannes-i filmfesztiválon

A filmesek tiltakoznak Johnny Depp részvétele ellen a Cannes-i filmfesztiválon

Thierry Frémaux, a cannes-i fesztivál igazgatója hétfőn újságíróknak azt mondta, hogy őt nem Depp pere érdekli, hanem Depp mint színész.

Számos francia filmes és közösségi média felhasználó tiltakozik Johnny Depp amerikai színész meghívása ellen a kedden kezdődő cannes-i filmfesztiválra. Az 59 éves színész hollywoodi karrierjét a volt felesége, Amber Heard ellen indított pereskedése rontotta meg, aki családon belüli erőszakkal vádolta meg őt. Bár Depp megnyerte a pert, az AFP szerint sokak számára mérgező figura - számol be a TASR.

Eve Barlow újságíró az Instagramon írta: "Úgy tűnik, a cannes-i fesztivál büszke a szexuális bántalmazók támogatásának múltjára". Olyan képeket is posztolt, amelyeken Depp más ellentmondásos figurák, köztük Harvey Weinstein, Roman Polanski és Gérard Depardieu mellett látható.

A Libération című újságban megjelent cikkben egy 123 filmipari dolgozóból álló csoport magát a fesztivált is bírálta.

"Azzal, hogy a fesztivál vörös szőnyeget terít a támadásokat elkövető férfiak és nők elé, azt mutatja, hogy az erőszak alkotói körökben abszolút büntetlenül megtörténhet" - jegyezték meg.

Elítélték Mawenn rendezőt és a fesztivál nyitófilmjének, a Jeanne du Barry - A király úrnője című filmnek a főszereplőjét is, amelyben Depp XV. Lajos királyt alakítja. Mawenn egyébként beismerte, hogy az év elején megtámadta Edwy Plenel újságírót egy párizsi étteremben. Plenel szerint az incidensnek köze lehetett a Mawenn volt férjével, Luc Besson rendezővel szemben felhozott nemi erőszak vádakhoz.

Thierry Frémaux, a cannes-i fesztivál igazgatója hétfőn újságíróknak azt mondta, hogy őt "nem Depp pere érdekli", hanem "Depp mint színész".

A fesztivál május 27-ig tart. A kilenctagú zsűri dönt arról, hogy a 21 versenyfilm közül melyik nyeri el a fődíjat, az Aranypálmát. A filmesek között rekordszámú, hét női rendező van.

forrás: teraz.sk

Címkék: Depp, Johnny, Johnny Depp

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 26. 10:14, kedd | Világ

Ezen a napon: Szeptember 26.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2023. Szeptember 15. 16:41, péntek | Életmód

Hány éves korig lenne ideális abbahagyni a dohányzást?

Kétségtelen, hogy a dohányzás káros. A tudósok azonban megvizsgálták, hogy mikor ideális abbahagyni a dohányzást, és meghatározták azt az életkort.

2023. Szeptember 15. 16:40, péntek | Kzélet

A fogadóirodák szerint születhetnek meglepetések a választások során

Az összes nagy fogadóiroda szerint a Smer a választások favoritja, de a bukmékerek szerint a meglepetés máshol érhet minket.

2023. Szeptember 14. 11:38, csütörtök | Kzélet

Az infláció tovább csökken, augusztusban 8,9%-ot ért el

Az élelmiszerárak növekedési üteme ötödik hónapja lassult, augusztusban 13,6%-kal voltak drágábbak éves szinten. Az áremelkedés üteme mind a kilenc összetevő esetében mérséklődött.