2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Május 17. 09:18, szerda | Bulvár
Forrás: teraz.sk

A filmesek tiltakoznak Johnny Depp részvétele ellen a Cannes-i filmfesztiválon

A filmesek tiltakoznak Johnny Depp részvétele ellen a Cannes-i filmfesztiválon

Thierry Frémaux, a cannes-i fesztivál igazgatója hétfőn újságíróknak azt mondta, hogy őt nem Depp pere érdekli, hanem Depp mint színész.

Számos francia filmes és közösségi média felhasználó tiltakozik Johnny Depp amerikai színész meghívása ellen a kedden kezdődő cannes-i filmfesztiválra. Az 59 éves színész hollywoodi karrierjét a volt felesége, Amber Heard ellen indított pereskedése rontotta meg, aki családon belüli erőszakkal vádolta meg őt. Bár Depp megnyerte a pert, az AFP szerint sokak számára mérgező figura - számol be a TASR.

Eve Barlow újságíró az Instagramon írta: "Úgy tűnik, a cannes-i fesztivál büszke a szexuális bántalmazók támogatásának múltjára". Olyan képeket is posztolt, amelyeken Depp más ellentmondásos figurák, köztük Harvey Weinstein, Roman Polanski és Gérard Depardieu mellett látható.

A Libération című újságban megjelent cikkben egy 123 filmipari dolgozóból álló csoport magát a fesztivált is bírálta.

"Azzal, hogy a fesztivál vörös szőnyeget terít a támadásokat elkövető férfiak és nők elé, azt mutatja, hogy az erőszak alkotói körökben abszolút büntetlenül megtörténhet" - jegyezték meg.

Elítélték Mawenn rendezőt és a fesztivál nyitófilmjének, a Jeanne du Barry - A király úrnője című filmnek a főszereplőjét is, amelyben Depp XV. Lajos királyt alakítja. Mawenn egyébként beismerte, hogy az év elején megtámadta Edwy Plenel újságírót egy párizsi étteremben. Plenel szerint az incidensnek köze lehetett a Mawenn volt férjével, Luc Besson rendezővel szemben felhozott nemi erőszak vádakhoz.

Thierry Frémaux, a cannes-i fesztivál igazgatója hétfőn újságíróknak azt mondta, hogy őt "nem Depp pere érdekli", hanem "Depp mint színész".

A fesztivál május 27-ig tart. A kilenctagú zsűri dönt arról, hogy a 21 versenyfilm közül melyik nyeri el a fődíjat, az Aranypálmát. A filmesek között rekordszámú, hét női rendező van.

forrás: teraz.sk

Címkék: Depp, Johnny, Johnny Depp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.