2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Április 12. 11:07, szerda | Magyarország
Forrás: teraz.sk

A fehérorosz külügyminiszter Budapestre látogatott

A fehérorosz külügyminiszter Budapestre látogatott

Szergej Alejnyik fehérorosz külügyminiszter kedden Budapestre érkezett, és megbeszélést folytatott Nagy Istvánnal, a magyar agrárminisztérium vezetőjével.

Szerdán találkozik Szijjártó Péter magyar külügyminiszterrel, aki moszkvai látogatásáról tér vissza. Erről a 444.hu számolt be szerdán a BelTA belorusz ügynökségre hivatkozva, jelenti a TASR budapesti tudósítója.

A BelTA emlékeztetett arra, hogy Szijjártó februárban járt Minszkben, ahol megállapodtak a kölcsönös tárgyalások folytatásáról. Az Európai Parlament (EP) ezt követően elfogadott egy határozatot, amelyben bírálta a magyar külügyminisztert, mert minszki látogatása "ellentmond az EU Fehéroroszországgal kapcsolatos politikájának és Oroszország Ukrajna elleni agressziós háborújának" - jegyezte meg a 444.hu.

Alejnik és Nagy keddi találkozójáról csak a fehérorosz hírügynökség számolt be, mondván, hogy a mezőgazdasági együttműködés az egyik fontos téma Magyarország és Fehéroroszország kapcsolataiban.

Az EP felszólította az EU tagállamait, hogy terjesszék ki és erősítsék meg az Unió Fehéroroszország elleni szankcióit, és vegyék fel a szankciós listára mindazokat, akik részt vesznek az ottani rezsim által végrehajtott elnyomásban - beleértve a bírákat, ügyészeket, bűnüldöző és börtönügyi tisztviselőket -, írja a 444.hu.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 25. 12:10, csütörtök | Magyarország

Hatalomátvételt kísérelt meg egy fegyveres csoport Magyarországon

A csoport tagjai többek közt azt is kijelentették, hogy le akarják tartóztatni a magyar kormány korábbi és jelenlegi tagjait.

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.