2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Augusztus 01. 10:56, kedd | Világ
Forrás: Teraz.sk

A Fehér Ház bírálta Medvegyev atomfegyverekkel kapcsolatos kijelentését

A Fehér Ház bírálta Medvegyev atomfegyverekkel kapcsolatos kijelentését

Szerinte Oroszország nukleáris fegyverekhez folyamodhat, amennyiben Ukrajnának sikeres lesz a most zajló ellenoffenzívája.

A Fehér Ház bírálta Dmitrij Medvegyev vezető orosz tisztségviselő nyilatkozatát. Szerinte Oroszország nukleáris fegyverekhez folyamodhat, amennyiben Ukrajna ellenoffenzívája sikeres lesz. A hírről a TASR tájékoztatott a CNN riportja szerint.

Az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője "felelőtlennek" minősítette az ilyen retorikát. Hozzátette azonban, hogy az Egyesült Államok egyelőre nem észlelte semmi jelét annak, hogy Oroszország felkészült az atomfegyverek bevetésére.

"A nukleáris fegyverek alkalmazása Ukrajnában, vagy éppen máshol katasztrofális lenne a világ számára, és súlyos következményekkel járna Oroszország számára" - mondta a szóvivő. "Továbbra is szorosan figyelemmel kísérjük a helyzetet, de semmi okot nem láttunk nukleáris stratégiánk változtatására, illetve semmi jelét annak, hogy Oroszország atomfegyver bevetésére készül" - tette hozzá.

Medvegyev ex-miniszterelnök és volt elnök, aki jelenleg az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke, vasárnap jelentette be a legújabb fenyegetést egy közösségi oldalon.

"Képzeljük el, hogy... a NATO által támogatott támadás sikeres volt, és elvették a területünk egy részét, akkor kénytelenek lennénk nukleáris fegyvert bevetni" - mondta Medvegyev, amely szerint Oroszországnak ezt meg kell tennie atomfegyverei doktrínájának megfelelően. "Nem lenne más lehetőség. Ellenségeinknek tehát imádkozniuk kell harcosaink sikeréért. Ők gondoskodnak arról, hogy ne üssön ki egy világméretű nukleáris tűz" - jelentette ki.

Joe Biden amerikai elnök ebben a hónapban kijelentette, hogy nem hiszi, hogy Oroszország atomfegyverhez folyamodna.

Forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.