2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2023. Április 13. 10:18, csütörtök | Világ
Forrás: teraz.sk

A brit gazdaság februárban nulla növekedést könyvelt el

A brit gazdaság februárban nulla növekedést könyvelt el

Ez elmaradt a közgazdászok várakozásaitól, akik legalább minimális növekedést vártak a bruttó hazai termék (GDP) tekintetében.

A brit gazdaság februárban nulla növekedést mutatott. Ezzel elmaradt a közgazdászok várakozásaitól, akik a bruttó hazai termék (GDP) legalább minimális növekedésére számítottak. Ennek ellenére a gazdaságot érintő lefelé mutató kockázat az első negyedév egészére vonatkozóan enyhült. A TASR ezt a Reuters jelentése alapján jelenti, amely a brit statisztikai hivatal, az ONS adatait közölte.

A közgazdászok azzal számoltak, hogy a brit GDP februárban 0,1%-kal nő az év első hónapjához képest. A legfontosabb fejlemény a szolgáltatási szektorban történt, ahol 0,1%-os csökkenés volt tapasztalható. Ennek oka a tanárok és más közszféra dolgozóinak sztrájkja volt. Az építőipari ágazat viszont növekedést könyvelhetett el, miután a januári rossz időjárás befolyásolta az aktivitást ezen a területen.

Ráadásul a januári gazdasági teljesítmény jobb volt az eredetileg vártnál, ami azt jelenti, hogy az év eleji esetleges recesszió kockázata enyhült. Az ONS a januári havi növekedést 0,4%-ra módosította, míg az előzetes becslés 0,3%-os növekedést jelzett. Ez növeli annak az esélyét, hogy az első negyedévre vonatkozóan a brit GDP nem csökken. A januári felülvizsgálat ugyanis azt jelenti, hogy a brit gazdaságnak márciusban 0,6%-kal kellett volna zsugorodnia ahhoz, hogy az első negyedév egészében zsugorodás következzen be.

forrás: teraz.sk

Címkék: brit, brit gazdaság, GDP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.