2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. November 17. 20:43, csütörtök | Tech
Forrás: Binance / G20

A Binance átlátható és világos szabályozást követel a kriptopiacon

A Binance átlátható és világos szabályozást követel a kriptopiacon

A szebb napokat is megélt szektort komolyan megroppantotta az FTX tőzsde csődje, a Binance vezetője szerint az iparágnak mostantól kötelessége megvédenie a fogyasztókat.

A Binance néhány nappal ezelőtt utasította el az FTX kriptotőzsde felvásárlását, ami után az gyakorlatilag összeomlott. Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója az ágazat egyértelmű szabályozását követeli. "Új üzletágban vagyunk, az elmúlt héten láttuk, hogy milyen őrült dolgok történnek. Szükségünk van bizonyos szabályozásokra, az üzletmenetet megfelelően kell csinálnunk és szilárd alapokra kell helyeznünk. Úgy gondolom, hogy az ágazatnak kollektíven van szerepe abban, hogy megvédje a fogyasztókat, hogy megvédjünk mindenkit. Tehát nem csak a szabályozókról van szó. A szabályozóknak is van szerepük, de ez nem 100 százalékban az ő felelősségük" - emelte ki Zhao a G20-ak hétfői indonéziai találkozóján.

Az FTX még a múlt héten pénteken kért csődvédelmet kért az Amerikai Egyesült Államokban, miután a felhasználók mindössze 72 óra alatt 6 milliárd dollárnyi kripto-tokent vettek ki. A felvásárlás elutasítása után az FTX helyzete kritikussá vált és ez azt eredményezte, hogy a bitcoin és az ethereum az elmúlt napokban egyaránt jelentősen veszített az értékéből. A fejlemények miatt az Amerikai Egyesült Államokban egyre hangosabban követelik az ágazat szigorúbb szabályozását.

Zhao közölte, hogy a Binance kriptoipari helyreállítási alapot akar létrehozni a likviditási válsággal küzdő kriptoprojektek megsegítésére. Erről azután döntöttek, hogy a rivális FTX összeomlása visszahatott az iparágra. "A helyreállítási alap segíteni fog az FTX-csőd további kaszkádszerű negatív hatásainak csökkentésében és olyan projekteket céloz meg, amelyek egyébként erősek, de likviditási válságban vannak" - hangsúlyozta a menedzser, aki ugyanakkor nem válaszolt arra a kérdésre, hogy mekkora lesz a tervezett alap.

Címkék: Binance, kriptovaluta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.