2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Augusztus 14. 13:27, hétfő | Világ
Forrás: aktuality.sk

650 kilogramm kokaint találtak egy cseh szupermarket raktárában

650 kilogramm kokaint találtak egy cseh szupermarket raktárában

A szállítmányt biobanános ládákban találták meg a raktár dolgozói, akik kihívták a rendőrséget - adta hírül a TN.cz.

Közel 650 kilogramm kokaint találtak szombaton egy banánszállítmányban az Albert szupermarketlánc elosztóközpontjában a Prága melletti Klecany városában. A rendőrség szerint a lefoglalt kábítószer forgalmi értéke mintegy kétmilliárd cseh korona (83 millió euró) lehet - jelentette vasárnap a TN.cz és a Novinky.cz.

Az ügyre a Nova televízió hívta fel a figyelmet vasárnap, amit Lucie Šmoldasová, a Nemzeti Kábítószerügyi Központ (NPC) szóvivője is megerősített. A banánszállítmány Ecuadorból Amszterdamon keresztül érkezett Csehországba.

"Szombat délután a biobanán raklapok kirakodása közben az alkalmazottak gyanús csomagokra bukkantak, és hívták a rendőrséget. Megállapították, hogy a kilogrammos csomagok gyanús port tartalmaztak. A véletlenszerűen vett minta vizsgálata kimutatta, hogy az kábítószergyanús anyag, pontosabban kokain" - mondta Šmoldasová.


15 kilogramm kokain
A mintegy 646 kilogramm kokain a végső forgalmazásban mintegy kétmilliárd koronát érhet, egy grammot körülbelül 3000 koronáért (124 euró) lehet eladni a Nova szerint. A tévé forrása szerint a 42 láda mindegyike több mint 15 kilogramm kábítószert tartalmazott.

A rendőrök szombaton délután 3 óra körül érkeztek Klecianyba, és gépfegyverekkel hordták a kokaint a furgonba, ami este 9 óráig tartott. "Minden jelenlévő meg volt rémülve" - mondta a Nove-nak egy forrás.

A rendőrség ezután razziát tartott a lánc más raktáraiban is Csehország-szerte, de nem találtak több kábítószert.

Az csempészek részéről hiba történt.
Šmoldasová szerint valaki hibázott az csempészek részéről. "Valószínűleg a szervezett csoportból valakinek nem sikerült időben eltávolítani a kábítószert a banánszállítmányból" - magyarázta. Hozzátette, hogy kiderítik, ki küldte a szállítmányt és kinek szánták.

A Klecanyban talált kábítószer mennyisége az egyik legnagyobb szállítmány, amelyet Csehországban elfogtak.

Csehország eddigi történetének legnagyobb mennyiségű, összesen több mint 800 kilogramm kokaint tavaly júniusban találtak banános ládákban, több cseh szupermarketben.

forrás: aktuality.sk

Címkék: banán, drog, kokain

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.